OKEE®- training
Als u erkend OKEE-coach wilt worden kunt u de erkende training volgen bij AMV-Opleidingen. De training bevat 4 plenaire lesdagen met daarnaast een afsluitend schriftelijk examen van 1,5 uur. De training is praktijkgericht en geeft u op concrete wijze inzicht in het OKEE-begeleidingstraject®.

Het OKEE®-begeleidingstraject is uniek mede omdat er naast de deelname van de kinderen, vanaf 4 jaar t/m 17 jaar, actieve deelname van de ouder(s) wordt verwacht. Vanuit de visie dat problemen die kinderen ervaren door de scheiding daadwerkelijk kunnen worden opgelost met behulp van de ouders is er voor actieve deelname van de ouders gekozen.

Het OKEE®-begeleidingstraject is gebaseerd op cognitieve gedragsinterventies, welke sterk zijn gericht op de actualiteit. Binnen het OKEE®-begeleidingstraject wordt veel belang gehecht aan de invloed van het denken op het gevoelsleven en het gedrag van de kinderen.

Het gedrag van de kinderen staat tijdens het begeleidingstraject centraal. “Anders leren denken & anders leren doen” worden met elkaar gecombineerd. Kinderen worden gezien in hun sociale context, er wordt gewerkt vanuit systeemtheoretische principes.

Het hoofddoel van het OKEE®-begeleidingstraject is om kinderen en hun ouders te leren omgaan met de scheiding en de nieuwe (thuis)situatie na de scheiding. Kinderen van verschillende leeftijden vragen om een andere benadering, en willen ook andere thema’s behandelen.

Daarnaast vragen de diverse leeftijdsgroepen om verschillende werkvormen en een andere benadering van de coach. Ieder OKEE®-begeleidingstraject beslaat 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. De eerste bijeenkomst  is voor de ouders.  Vervolgens zijn er 6 bijeenkomsten voor kinderen. De laatste bijeenkomst is voor de kinderen met hun ouders gezamenlijk.

 

Meer informatie over de training kunt u vinden op de website van
AMV-Opleidingen.